Saturday, October 18, 2014

Tango MATTRIX - Orchestre si calitatea dansului by TangoTangent pe 31 oct - 1 nov

TangoTangent va invita la Tango MATTRIX - Orchestre si calitatea dansului!

Program: vineri 31 oct 19.00 - 22.00
                sambata 1 nov - 13.00 - 16.00

Muzica de tango este mai mult decat un fond sonor pentru miscare; tango inseamna in primul rand muzica iar dezvoltarea dansului de tango este strans legata de evolutia muzicii de tango, de riscurile asumate si solutiile gasite de compozitori, instrumentisti si aranjori din epoca de aur a tangoului argentinian.  Muzica de tango este o cultura in sine care are istoria sa, eroii sai, personajele sale negative, povestile savuroase (adesea neconfirmate…) si chiar si superstiile sale.

Fara doar si poate, cel mai important salt in ceea ce priveste calitatea dansului apare in momentul in care dansatorul sau dansatorea se apleaca asupra muzicii si incepe sa exploreze si sa incerce diferite texturi si arome ale orchestrelor clasice de tango.  Exista o apreciere a muzicii de tango proprie dansatorilor si numai lor, diferita de dragostea muzicienilor fata de o piesa sau alta si diferita si de perceptia superficiala adesea exprimata prin ‘imi place melodia asta dar nu imi place cealalta’.

Va invitam sa parcurgem cateva momente din istoria muzicii si dansului de tango in cautarea legaturii dintre muzica si calitatea dansului.  Vom cauta punctul de coagulare intre cum suna muzica si cum se simte dansul si ne vom crea propriile povesti despre perceptia personala a muzicii si acele miscari pe care le simtim ca fiind pe aceeasi ‘lungime de unda’ cu melodia.

Workshop 1 - Orchestrele anilor ’20; modele comune; ritmicitate si predictibilitate; diferente remarcabile; inceputul melodicitatii in tango - Julio de Caro; structuri ritmice, grade de libertate in alegerea ritmicii

Workshop 2 - Contraste; calitate simpla, influente folclorice; jocuri, baza, glume si misto; surprize ritmice; compunerea de structuri ritmice; grade de libertate coregrafica

Workshop 3 - Marile orchestre din Buenos Aires din ’30-’40; folosirea ritmicii; pauze si stopuri; selectia miscarilor, vocabularul de miscari si ornamente

Workshop 4 - Diferente remarcabile - Osvaldo Pugliese; doua calitati intr-o singura melodie; calitatea miscarii; emotie si exteriorizare; gestiunea volumului si a vitezei; rolul partenerilor in dans

Participare 4 seminarii - 100 RON
Participare 2 seminarii - 60 RON
Participare 1 seminar - 40 RON

Va asteptam!

TTTeam

ALTERACIONES - Improvizatie din schimbari de directie - Seminar special din 21 oct la TangoTangentl

Din 21 octombrie va invitam la un nou seminar special de Posibilitati de improvizatie din schimbari de directie la Tangotangent!

Program: Martea si Joia de la 20.30 la 22.00
Instructori: Daniel Mandita si Amalia Iscu
Durata: 8 lectii (seminarii)
Participare: 30 RON/lectie sau 180 RON tot modulul

Deschis la nou - Posibilitati de improvizatie din schimbari de directie

Alteraciones sau cambios de dirección se refera la un set de schimbari de directie si rotatie care ofera deschideri si posibilitati coregrafice noi.  Aparitia si introducerea lor in tangoul argentinian modern a adus schimbari majore in ceea ce priveste imbratisarea, muzica, creativitatea si viteza in dans.

Workshopul ‘Deschis la nou’ este o proiect pentru toate nivelurile, bazate pe explorare si posibilitati creative individuale si propune o metoda de lucru personala (la fel ca celelalte seminarii speciale din aceasta toamna).

Pornind de la setul traditional de schimbari de directie practicat in cateva forme de imbratisare vom trece prin sesiuni exploratorii bazate pe muzica, volum si posibilitati coregrafice.

Lectia 1 - Schimbari de directie; notiuni de baza; navigatie; recuperarea directiei de deplasare

Lectia 2 - Schimbari de directie; explorarea imbratisarii si pozitionarii partenerilor in cuplu

Lectia 3 - Schimbari de directie; muzicalitate; fraze; pauze;

Lectia 4 - Combinatii uzuale cu alteractiones (1); secvente in ‘loop’

Lectia 5 - Posibilitati de sacada in schimbarile de directie; combinatii uzuale si ne-uzuale

Lectia 6 - Posibilitati de gancho in schimbarile de directie

Lectia 7 - Posibilitati de boleo in schimbarile de directie

Lectia 8 - Combinatii cu alteraciones (2); combinatii avansate

Femeninas - Seminar intensiv de tehnica de dans cu Lucile Julaud

TangoTangent va invita la ‘Femeninas’ - seminar intensiv de tehnica pentru femei cu Lucile Julaud.

Timp de 4 sesiuni - din 20 octombrie in fiecare luni si miercuri de la 19.00 la 20.30 in Bd. Pache Protopopescu 43A!

Flexibilitate, forta, axa, echilibru, constienta corporala - elemente importante pentru progresul in tango si pentru comfortul in dans.  Dezvoltarea acestor elemente este un proces continuu care implica mult mai mult decat corpul: spiritul, senzatia, gandirea, emotia, experienta, respiratia si miscarea sunt profesorii personali ai fiecarei dansatoare.

Lucile Julaud, dansatoare profesionista (Un Tango Mas, Folia, Memoria Corpului, etc) va propune o serie de 4 seminarii de tehnica de dans pentru femei; seminariile se bazeaza pe exercitii derivate din dansul contemporan, yoga, balet, kineto-terapie si tango argentinian.

IMPORTANT: Lucile va recomanda calduros sa veniti pregatite cu haine lejere, cipici, sosete, treninguri si o salteluta de sport individuala (sau o paturica) etc; pantofii cu toc si fustele sunt calduros NE-recomandate.  Zambetul, bunavointa, deschiderea, relaxarea si cheful de lucru sunt absolut obligatorii!

Tematica de studiu

Seminar 1 - Incalzire pentru flexibilitate; libertate in miscare, folosirea articulatiilor, linia de miscare, elasticitatea picioarelor, flexibilitate in corp

Seminar 2 - Incalzire pentru constienta corporala; extensie, volumul miscarii, simetria in corp, proprioperceptie, imagine personala

Seminar 3 - Incalzire pentru centru; axa, sustinere corporala, postura, mobilitatea capului, echilibru, respiratie

Seminar 4 - Incalzire pentru forta; densitate, accelerare, intarirea picioarelor, miscare din structura musculara interioara

Participarea: 35 RON/lectie sau 120 RON / 4 lectii

Va asteptam!

TTTeam

Milonga Tiroleza - Sambata 18 octombrie de la 18.00 la Promenada

Sambata asta  TangoTangent va invita in Mall Promenada sa dansam tango argentinian la Milonga Tiroleza de la 18.00 la 21.00!

In deschidere colegii de la sonido 13 ne vor incanta cu un recital de muzica live - de la 18.00 la 19.00!

Primele 10 cupluri prezente pe ringul de dans vor primi tricouri personalizate!
Va asteptam cu muzica live, cocktailuri non-alcoolice, vouchere de tango si alte premii surpriza!

Locatie:
Promenada Mall - Et. 1 langa H&M si C&A
Calea Floreasca Nr. 246B
Sector 1 Bucureşti Romania

AUTOBUZE
135 - Staţiile Aurel Vlaicu şi Şoseaua Fabrica de Glucoză
112 - Staţia Aurel Vlaicu

TRAMVAI
5 - Staţia Şoseaua Pipera

METROU
M2 - Staţia Aurel Vlaicu

Participarea este GRATUITA!

Va asteptam cu drag,

TTTeam